Welzijn Zwartewaterland

Op de koffie bij.......kinderboerderij De Taghof

12-10-2021

Eindelijk was het zover en konden we weer op koffiebezoek gaan.....

Vanwege Corona was dit bezoek al een paar keer uitgesteld, maar op dinsdag 14 september gingen wij (Dorothee Roeten en Gina Wijngaard) op pad naar kinderboerderij De Taghof in Genemuiden.
Wij werden verwelkomd door een vijftal enthousiaste vrijwilligers en drie vrolijke honden.
De koffie was al klaar en dus konden wij meteen beginnen met het uitdelen van taart.
Terwijl wij lekker in het zonnetje genoten van de koffie vertelden de vrijwilligers over de gang van zaken op de boerderij.

De Kinderboerderij bestaat al sinds 1999 en draait dus al heel wat jaartjes.
In de afgelopen periode is de kinderboerderij een aantal keren gesloten geweest maar sinds 9 juni is de boerderij weer geopend: op woensdag- en zaterdagmiddag van 14.00 uur tot 16.30 uur.
Tijdens deze middagen is het vaak een drukte van jewelste, want zoveel dieren en ook nog een kinderspeelweide, dat is zeker een bezoekje waard.
Op de boerderij lopen pony's, geiten, schapen, alpaca's, konijnen, cavia's, ganzen, eenden., pauwen, (sier)kippen en andere vogels. Daarnaast zijn er ook twee boerderijkatten die het terrein goed bewaken.
Al met al een gezellige beestenboel!
Het is natuurlijk niet alleen gezellig er moet ook het een en ander gedaan worden: de dieren moeten gevoerd en verzorgd worden, het terrein/ dierenverblijven moeten worden onderhouden en er moet worden schoongemaakt. Alleen al het voeren en verzorgen van de dieren is een klus van zeven dagen per week, driemaal daags!
Op dit moment zijn er zo'n 15 vrijwilligers die zich met hart en ziel inzetten voor dit hele gebeuren.
Een geweldige prestatie wat zij met elkaar neerzetten!

Om alle werkzaamheden goed uit te kunnen voeren is er behoefte aan meer vrijwilligers. Voor de verzorging van de dieren, voor het onderhoud, voor de schoonmaak en voor het ontvangen van de bezoekers.
Bent u geïnteresseerd en wilt u graag meer weten over de werkzaamheden op de boerderij, neem dan contact op met miriamtimmerman@home.nl

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!