Welzijn Zwartewaterland

Welzijn Zwartewaterland

Welzijn Zwartewaterland is dé organisatie voor welzijn in Hasselt, Zwartsluis en Genemuiden. Welzijn Zwartewaterland vindt het van groot belang dat ieder mens de mogelijkheid moet krijgen om zich persoonlijk te ontwikkelen. Zelfstandigheid en eigen verantwoordelijkheid zijn daarbij het uitgangspunt.

Welzijn Zwartewaterland biedt voor Vrijwilligers, Mantelzorgers en Ouderen een gevarieerd pakket van activiteiten en diensten aan. Daarnaast geven medewerkers van Welzijn ondersteuning, informatie en advies.

De welzijnsconsulent en mantelzorgconsulent ondersteunen burgers bij:

  • Het ondersteunen van zorgen
  • Het langer thuis blijven wonen
  • Het verminderen van overlast
  • Het iets willen doen voor en met een ander
  • Het verbinden van wensen en ideeën
  • Als zij iets willen veranderen
  • Als zij iets willen organiseren
  • Als zij in actie willen komen.

Senioren, maar ook familieleden of andere betrokkenen, kunnen bij Welzijn Zwartewaterland terecht voor informatie, advies, activiteiten, contacten en vrijwilligerswerk. Met vijf medewerkers en ruim 300 vrijwilligers is Welzijn Zwartewaterland actief op tal van locaties verspreid door de gemeente Zwartewaterland.

Leer onze zeven medewerkers beter kennen onder contact.

Advies, Informatie en Ontmoetingspunten
zijn in ontwikkeling in Zwartewaterland. 

De Welzijnswerkers, Verpleegkundigen, de Opbouwwerkers, Activiteitenbegeleiders en alle andere medewerkers van verschillende organisaties zijn dagelijks in de wijken/buurten in Zwartewaterland en zijn in contact met de mensen die een vraag hebben of iets voor een ander willen of kunnen betekenen. Samen met vele actieve bewoners en bewonersinitiatieven zijn wij actief om mensen in beweging te brengen, te verbinden om de leefbaarheid en samenredzaamheid in de wijk/buurt te vergroten.

Voor informatie zie contact.

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!