Welzijn Zwartewaterland

Categorie Mantelzorg activiteiten

Mantelzorg compliment aanvragen

Blijk van erkenning en waardering

Mantelzorgcompliment: ook in 2019

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft besloten ook voor 2019 weer een financieel Mantelzorgcompliment in te stellen. Het mantelzorgcompliment kan vanaf  september bij het Steunpunt Mantelzorg worden aangevraagd. Het Steunpunt verzorgt de beoordeling en verstrekking.

Door invoering van de Wet maatschappelijke ondersteuning zijn de gemeenten vanaf 1 januari 2015 verantwoordelijk voor het waarderen van de mantelzorg. De gemeente Zwartewaterland vindt het belangrijk dat er vanuit de samenleving wordt aangegeven hoe mantelzorgers het beste ondersteund kunnen worden. In overleg met het Steunpunt Mantelzorg en de contactgroep Mantelzorg is dan ook gekeken op welke wijze de waardering het beste vorm kon krijgen.

Waardering

Wethouder Gerrit Knol namens het college van burgemeester en wethouders:
“Het college vindt het werk dat mantelzorgers in onze gemeente verrichten belangrijk. Er wordt veel gedaan door hen, vaak in stilte en op de achtergrond. In ons coalitieprogramma hebben we mantelzorgondersteuning opgenomen. De plek van de mantelzorger, de erkenning en de waardering daarvan is belangrijk. Als college willen we die waardering daarom uitspreken middels het mantelzorgcompliment.”

Voorwaarden

Een in Zwartewaterland wonende zorgvrager en/of zijn wettelijke vertegenwoordiger kan een aanvraag indienen voor een mantelzorgcompliment. Een mantelzorger hoeft niet in Zwartewaterland te wonen om in aanmerking te komen voor een compliment. Iedere zorgvrager kan 1 keer per jaar een mantelzorgcompliment aanvragen. Voorwaarde is dat de mantelzorger minimaal 3 maanden per jaar, gemiddeld 8 uur per week mantelzorg verleent. Een mantelzorger van 18 jaar en ouder komt in aanmerking voor een compliment van € 100, een mantelzorger van 12 – 18 jaar voor € 50 en een mantelzorger van 6 -12 jaar voor € 25. Het bedrag wordt via de bank overgemaakt.

Aanvraagformulier:

Het digitale aanvraagformulier staat vanaf  september op www.zwartewaterland.nl. Het aanvraagformulier kunt u ook afhalen in het gemeentehuis van Zwartewaterland, Telvorenstraat 2 te Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, De Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en de bibliotheken

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!