Welzijn Zwartewaterland

Categorie Mantelzorg activiteiten

Mantelzorg compliment aanvragen

Blijk van erkenning en waardering

Mantelzorgcompliment: ook in 2024

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Zwartewaterland heeft besloten ook voor 2024 weer een financieel Mantelzorgcompliment in te stellen. Het mantelzorgcompliment kan vanaf 1 september tot 1 december bij het Steunpunt Mantelzorg worden aangevraagd. Het Steunpunt verzorgt de beoordeling en verstrekking.

Voorwaarden

Een in Zwartewaterland wonende zorgvrager en/of zijn wettelijke vertegenwoordiger kan een aanvraag indienen voor een mantelzorgcompliment. Een mantelzorger hoeft niet in Zwartewaterland te wonen om in aanmerking te komen voor een compliment. Iedere zorgvrager kan 1 keer per jaar een mantelzorgcompliment aanvragen. Voorwaarde is dat de mantelzorger minimaal 3 maanden per jaar, gemiddeld 8 uur per week mantelzorg verleent. Een mantelzorger van 18 jaar en ouder komt in aanmerking voor een compliment van € 100, een mantelzorger van 12 – 18 jaar voor € 50 en een mantelzorger van 6 -12 jaar voor € 25. Het bedrag wordt via de bank overgemaakt.

Aanvraagformulier:

Het digitale aanvraagformulier staat vanaf 1 september tot 1 december op www.zwartewaterland.nl. Het aanvraagformulier kunt u ook afhalen in het gemeentehuis van Zwartewaterland, Telvorenstraat 2 te Hasselt, bij de Schans in Zwartsluis, De Meente in Genemuiden, Teeuwland in Hasselt en de bibliotheken.

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!