Welzijn Zwartewaterland

Informele zorg

In de samenleving wordt er steeds meer een beroep gedaan op het sociale netwerk van mensen. Niet langer is alleen de overheid aan zet. Familie, buren en vrienden kijken waar ze zorg en ondersteuning kunnen bieden. De formele zorg sluit hierop aan en werkt met deze informele zorg samen.

Soms is het (tijdelijk) moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen, bijvoorbeeld; samen boodschappen doen, samen een spelletje doen of een fijn gesprek hebben of samen fietsen /wandelen. De Informele Zorg  gaat samen met u op zoek naar de juiste match/ondersteuning.

Zo houden mantelzorgers en ouderen de zorg langer vol en kunnen zij langer zelfstandig thuis blijven wonen. We stellen alles in het werk om samen met u een oplossing  te vinden. Dat betekent dat we de vrijwilligers van de Informele Zorg benaderen of - indien nodig - verbindingen leggen met andere organisaties die vrijwilligers in de thuissituatie inzetten.

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!