Welzijn Zwartewaterland

Op de koffie bij......de Historische vereniging

06-4-2021

Digitaal koffiemomentje met de Historische vereniging van Zwartsluis.

Op maandagochtend 15 maart hebben Gina Wijngaard en Herma Sybrand van het Coördinatiepunt Vrijwilligers Zwartewaterland al vroeg een afspraak via teams met Geert Doosje, interim voorzitter van de Historische vereniging van Zwartsluis.De Historische vereniging is ruim 25 jaar geleden opgericht door Dhr. Ridderinkhof en Mw. Dekker, met als doel om het historische waardebesef en ook de kennis over het erfgoed van Zwartsluis te bevorderen.Zwartsluis is namelijk niet alleen rijk aan water, maar ook aan eeuwenoude herinneringen.De vrijwilligers van de Historische vereniging zetten zich vol overgave in om het Sluziger verleden in ere te houden.De vereniging heeft een bloeiende tijd gekend met veel leden. Hoogtepunten van de vereniging zijn en waren vooral de lezingen, het bijhouden van het archief en de Kroniek met verschillende historische verhalen over Zwartsluis.

De Historische Vereniging kampt al een tijdje met een tekort aan bestuursleden.
Om deze prachtige vereniging te laten voortbestaan, is men op zoek naar nieuwe, enthousiaste (bestuurs)leden.
Geert, zelf een bevlogen bestuurder, is sinds een tijdje interim voorzitter en is drukdoende om weer een goed bestuur bij elkaar te krijgen. Geert vertelt dat het moeilijk is om jonge mensen in het bestuur te krijgen, maar heeft vanuit zijn netwerk wel een aantal bestuursleden weten te vinden waar de vereniging weer mee kan starten. Geert geeft aan dat de Historische vereniging niet alleen doeners nodig heeft maar ook denkers. Dit met het oog op de toekomst om nieuwe wegen in te kunnen slaan. Hij hoopt ook op nog enige talentvolle mensen die vanuit hun opleiding of interesse mee zouden willen werken in de vereniging. De vrijwilligersvacaturebank zal dan ook met de gerichte vraag van Geert vacatures uitzetten.

Namens het Coördinatiepunt heeft Geert Doosje alvast een waardebon ontvangen voor een lekkere taart, om bij de eerste gezamenlijke vergadering (zodra dit weer kan) met alle vrijwilligers van te genieten!


NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!