Welzijn Zwartewaterland

Week van de Toegankelijkheid

05-10-2022

Week van de Toegankelijkheid
Nederland staat van 3 tot en met 8 oktober in het teken van de Week van de Toegankelijkheid. Ook Zwartewaterland doet mee. Hieronder vind je informatie over het programma. Zit er iets interessants voor jou bij? Geef je dan op!
Gewoon Welkom
Het thema van de Week van de Toegankelijkheid is deze keer Gewoon Welkom. Toegankelijkheid is meer dan het weghalen van alle fysieke en digitale drempels. In een écht toegankelijke samenleving wordt iedereen overal gastvrij en normaal ontvangen. Daarom vragen we speciale aandacht voor sociale toegankelijkheid. Sociale toegankelijkheid gaat over hoe we met elkaar omgaan. Dat je gewoon wordt aangesproken bijvoorbeeld. En dat er rekening gehouden wordt met wat je wilt en kunt. Kortom, de kern van sociale toegankelijkheid is dat iedereen Gewoon Welkom is.

Positieve Gezondheid
De gemeente Zwartewaterland streeft naar Positieve Gezondheid voor alle inwoners. De Week van de Toegankelijkheid sluit hierbij aan. Positieve Gezondheid is meer dan alleen voldoende bewegen en gezond eten. Positieve Gezondheid is ook dat al onze inwoners zich naar omstandigheden goed voelen en naar vermogen kunnen meedoen in onze samenleving. Kortom, Positieve Gezondheid betekent een toegankelijk Zwartewaterland voor iedereen.

Programma
Hieronder vind je de verschillende activiteiten die in de Week van de Toegankelijkheid plaatsvinden. Wil je meedoen? Geef je dan op via onderstaande knop en vermeld daarbij de activiteit waarvoor je je opgeeft.

https://www.zwartewaterland.nl/form/aanmelden-week-van-de-toegankelijkheid/aanmelden-voor-de-week-van-de-toegankelijkheid-0

Woensdag 5 oktober
10:00-11:00 uur
Wandelen en Bewegen over het Cingellandenpad in Zwartsluis
Wandelen en bewegen onder begeleiding van buurtsportcoach Daphne Best. Een laagdrempelige activiteit, die ook gaat om ontmoeten. Doelgroep: alle inwoners van Zwartewaterland.
Locatie: verzamelen bij jeugdsoos Esclusa/skatebaan

14:30-16:00 uur
Inclusieve Beweegmiddag voor kinderen met beperking
Onze buurtsportcoach Martijn Jansen organiseert een inclusieve beweegmiddag. De middag is bedoeld voor kinderen met een beperking van 6 tot 12 jaar en hun ouders, broertjes en zusjes. Samen kunnen zij ervaren wat allemaal wél kan.
Locatie: Sporthal Anna van der Breggen, Hasselt


Donderdag 6 oktober
14:30-15:30 uur
Back on Track
Back on Track is een beweegprogramma voor mensen die geen aansluiting vinden bij een gewone sportclub. Dat kan verschillende oorzaken hebben. Welke oorzaak dat ook is, het maakt niet uit. Bij Back on Track kan iedereen zichzelf zijn. Allerlei verschillende sportieve activiteiten komen aan bod en we proberen verschillende sporten uit.
Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt.

15:30-16:30 uur
Bewegen Werkt
Het beweegprogramma voor mensen met een bijstandsuitkering. Onder leiding van de buurtsportcoach kunnen inwoners kosteloos deelnemen. We gaan sporten in de sporthal of wandelen.
Locatie: Anna van der Breggen Sporthal, Hasselt

16:00-18:00  uur
Workshop Accessibility voor het MKB
Workshop voor het MKB. De stichting Accessibility en de gemeente Zwartewaterland organiseren een klantreis. Hierbij kunnen ondernemers zelf ervaren hoe toegankelijk hun winkel en centrumgebied is voor mensen met een beperking. Ook de digitale toegankelijkheid van de website en pinautomaat komen aan bod. Adviseurs van Accessibility geven ter plekke advies. Klik hier voor meer informatie.
Locatie: gemeentehuis en centrum Hasselt

Initiatief van Ieder(in)
De Week van de Toegankelijkheid is een initiatief van Ieder(in). Dat is de landelijke koepel van organisaties voor mensen met een beperking of chronische ziekte.

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!