Welzijn Zwartewaterland

Inloopavond lotgenotengroep jong en Dementie

14-3-2022

Inloopavond lotgenotengroep jong en Dementie 

Omdat…

… je wereld op zijn kop staat als je hoort dat je dementie hebt.

… allerlei vragen en onzekerheden je dagelijks bezighouden.

… je -als je jonger bent dan 70 waarschijnlijk al een traject van jaren achter de rug hebt met onduidelijkheid over waarom er allerlei dingen op je werk en thuis niet goed meer gaan voordat de diagnose dementie gesteld werd.

… je na(ast) je boosheid misschien wel opluchting ervaart, omdat je weet wat er aan de hand is.

Maar dan…?

Op het totaal aantal mensen met dementie zijn zó weinig mensen zó jong dat ze nog zouden moeten werken en misschien zelfs nog kinderen thuis hebben wonen. Het voelt alsof jij de enige bent die dit overkomt. Bijeenkomsten voor mensen met dementie, zoals het Alzheimer café, sluiten veelal niet aan bij jouw levensfase en jouw vragen. Je hebt behoefte aan anderen die hetzelfde meemaken. Je elkaar wilt ontmoeten op een plek die past bij jouw levensfase, samen met je partner, naaste familielid of vriend/in.

Juist voor jou en mensen die in hetzelfde schuitje zitten als jij willen we een lotgenotengroep starten. Een lotgenotengroep, waarbij je zelf bedenkt hoe deze wordt vormgegeven. Waarin jij en jouw lotgenoten zelf de regie hebben. Een lotgenotengroep, waarin eventuele hulp van een professional ondersteunend zal zijn en zeker niet leidend.

Meer weten of deelnemen? De eerste bijeenkomst is op: Dinsdag 19 april 2022, we starten om 19.30 uur in Teeuwland , Karel Doormanstraat 30, 8061 JR  Hasselt.

Petra ter Horst en Yvonne Kloek, beide casemanager Dementie en mantelzorg consulent Lia Ruitenberg heten je van harte welkom!

Hopelijk tot dan.

 

Aanmelden kan tot en met donderdag 15 April via:

y.kloek@ijsselheem.nl                       06 – 554 88 756

p.terhorst@icare.nl                            06 – 122 59 897

l.ruitenberg@ijsselheem.nl              06 – 13014955

 alz ned

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!