Welzijn Zwartewaterland

Alzheimer cafe

Datum 21-1-2019
Tijd 19:00 uur
Plaats Zwartsluis
Zwartsluis

 Oma, mag ik mijn pop terug?’

 Hoe het zware onderwerp dementie op een begrijpelijke manier bespreekbaar gemaakt wordt.
Alzheimer Trefpunt Zwartewaterland

Tijdstip: maandag 21 januari 2019
Er is weer een avond van het Alzheimer Trefpunt in Zwartewaterland. Onderwerp deze avond is ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’.
Een avond met Mark Haayema, schrijver van het boek ‘Oma, mag ik mijn pop terug?’. Haayema maakt in zijn boek het zware onderwerp dementie op een luchtige en begrijpelijke manier bespreekbaar. De teksten zijn geschreven vanuit het oogpunt van Fien, een meisje van zes, die elke zondag met haar pop naar oma gaat. Hoe ze haar oma ziet is soms ontroerend, maar zeker ook humoristisch. Het boek laat zien hoe iemand met dementie achteruitgaat en de grip op het leven steeds meer verliest.
Deze  bijeenkomst is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.
De avond wordt gehouden in d’ Olde Sluuspoort, Handelskade 25 in Zwartsluis. Het programma begint om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland

Complete agenda

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!