Welzijn Zwartewaterland

Categorie Buurtkamer Plus

Start Buurtkamer Plus

In het nieuwe jaar start Welzijn Zwartewaterland met een nieuw initiatief in Het Teeuwland: Buurtkamer Plus. Vanaf 2 januari is de buurtkamer daar iedere week geopend van 10.00 tot 14.00 uur voor mensen, hoofdzakelijk ouderen, die vereenzamen en wel wat hulp en ontspanning kunnen gebruiken.

De ‘plus’-toevoeging aan de reeds bestaande buurtkamer staat voor zorg die professionals en vrijwilligers willen geven aan de deelnemers. “Een steeds groter wordende groep heeft behoefte aan ontmoeting en verbinding”, vertelt welzijnswerker Monique Platel. “We merken de laatste tijd dat we veel mensen niet meer kunnen bereiken. Die nu geen behoefte meer hebben aan bijvoorbeeld sjoelen of een potje rummikub spelen.”

Buurtkamer Plus wordt georganiseerd rondom de lunch. “Daar gaan we samen eten en in overleg kijken wat we kunnen betekenen. Dat kan wandelen zijn of samen naar de supermarkt gaan.” Iedere woensdag zijn daar twee professionals bij betrokken en vrijwilligers voor hand- en spandiensten en vervoer.

Via de lopende contacten zijn er al dertien opgaven voor de Buurtkamer Plus dat een paar maanden als ‘proeftuin’ gaat draaien. Toch wil Platel graag horen als er meer mensen zijn geïnteresseerd. “We gaan werken met een wachtlijst en willen de mensen graag goed in beeld hebben.

Is het een initiatief een succes, dan wordt het blijvend en wellicht ook opgezet in Zwartsluis en/of Genemuiden.

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!