Welzijn Zwartewaterland

Zwaaistenen geplaatst in Genemuiden en Zwartsluis

15-1-2021

Afgelopen week hebben wij weer twee zwaaihanden geplaatst bij een inwoner van Genemuiden en van Zwartsluis. En er werd gelijk al gezwaaid!

Vorig jaar zijn we begonnen met de Zwaaisteenactie waarbij er in iedere kern één zwaaisteen is gelegd. De zwaaisteen is een stoeptegel met een vrolijke zwaaihand. De hand nodigt mensen uit om te zwaaien naar degene waar de zwaaisteen voor het huis ligt of voor het raamt hangt. Als je naar een ander zwaait, dan laat je de ander zien dat je hem ziet staan. Je kijkt hem even aan en je steekt je hand omhoog. Het lijkt misschien een klein gebaar, maar het is juist erg waardevol. Vooral ook in deze periode waar veel mensen door de maatregelen rondom het coronavirus noodgedwongen thuis zitten. 

Zie je een zwaaihand voor het raam of een zwaaitegel op de stoep? Sta dan even stil en zwaai. Iemand wordt hier zo blij van! 

Ken je iemand die het ook leuk zou vinden als er meer naar hem of haar gezwaaid wordt? Neem dan contact met ons op Tel: 06 20977785

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!