Welzijn Zwartewaterland

Wat kun je SAMEN doen bij dementie?

17-9-2018

Wat kun je SAMEN doen bij dementie?

Alzheimer Trefpunt Zwartewaterland

Op maandag 17 september is er weer een avond van het Alzheimer Trefpunt in Genemuiden.
Onderwerp deze avond is ‘Wat kun je SAMEN doen?’.

Bij mensen met dementie is het fijn voor zowel de dementerende als de naaste om dingen samen te doen. En mogelijk  kan de dementerende nog dingen alleen met anderen doen. Het stimuleert het gevoel van eigenwaarde en de naaste heeft ook even tijd voor zichzelf. Op deze avond passeren veel mogelijkheden de revue, zoals: samen een levensboek maken, samen zingen in een koor, een fietsgroep, een wandelgroep. Massage therapeut Monique Platel laat u kennis maken met een handmassage waarbij u liefdevolle aandacht kunt geven aan uw naaste.Na afloop krijgt u een massage pakketje mee.
Medewerkers van Dementheek in Meppel en Mémé in Ens vertellen over hun uitleenproducten, zoals boeken, spellen en puzzels, cd’s, films, een duofiets en ander materiaal om het geheugen te prikkelen.

Deze  bijeenkomst is vrij toegankelijk voor mensen met dementie, hun partners, familieleden, zorgverleners en andere belangstellenden. Er is een informatiestand met voorlichtingsmateriaal van Stichting Alzheimer Nederland.

De avond wordt gehouden in ’t Olde Staduus, Havenplein 1 in Genemuiden. Het programma begint om 19.30 uur. Inloop met koffie/thee vanaf 19.00 uur. De entree en koffie/thee zijn gratis. Er is een collectebus voor vrijwillige bijdragen voor de organisatie van deze avonden.

Voor meer informatie: Stichting Alzheimer Trefpunt Kampen/Zwartewaterland, tel. 06 13014955, of e-mail kampen-zwartewaterland@alzheimertrefpunt.nl.

 

 

 

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!