Welzijn Zwartewaterland

Terugblik vrijwilligersavond

04-4-2019

Vrijwilligersavond IJsselheem 21 maart 2019

Zoals elk jaar het geval is werd ook dit jaar weer een gezellige bijeenkomst gehouden voor de vrijwilligers van IJsselheem (Hazelaar en Teeuwland). Er waren ruim 100 vrijwilligers aanwezig. De organisatie en de leiding van de avond was in handen van de vrijwilligerscoördinatoren Gina Wijngaard, Monique Platel en Lia Ruitenberg.
De bijeenkomst werd gehouden in gebouw De Schakel, achter de Ichtuskerk. Omdat de koster van de kerk, de heer Jan Snijder, pas was overleden werd meteen bij aanvang van de avond te zijner nagedachtenis een minuut stilte gehouden.
Vervolgens werden de vrijwilligers getrakteerd op de capriolen van Marc Vrolijk, die als entertainer de Vrolijke VIP show opvoerde. Hij stelde zich voor als de VIP kip, was opvallend gekleed (als een kip), deed humoristische, maar ook serieuze sketches en zong voor een publiek dat daarop enthousiast reageerde en uit volle borst meezong.
Gedurende de avond werden de vrijwilligers getrakteerd op culinaire hapjes en drankjes. De uitstekende verzorging daarvan was in handen van de medewerkers van de Schakel.
Aan het eind van de avond werden nog een paar personen in het zonnetje gezet. Als eerste was Tjeerd Peper aan de beurt. Hij had vanwege zijn leeftijd (84 jaar!) afscheid genomen als vrijwilliger. Vele jaren was hij als zodanig werkzaam. Eerst ongeveer 10 jaar bij de Stichting Welzijn Ouderen. Hij bemande de telefoonpost, was medeoprichter van de jeu de boules club en zette zich in bij het samen-eten project. Ook is hij bestuurslid geweest bij de stichting. Vervolgens was hij ongeveer 10 jaar bij het senioren computercafé. Daarna moest Nibal Al-Shaikhli op het podium komen. Omdat zij naar Staphorst gaat verhuizen, neemt zij ook afscheid. Zij was 3 jaar lang actief als thuisfitvrijwilligster. Ze gaf gymlessen bij ouderen thuis.
Vervolgens was jubilaris Ria Bouwmeester aan de beurt. Zij is al 25 jaar vrijwilligster bij de Hazelaar. In de oude Hazelaar was zij er al en daar was zij balievrijwilligster en deed zij de koffiekar. Op dit moment is zij op de zondagavond aanwezig en schenkt ze koffie. Verder is zij bij de weeksluiting aanwezig en is ze als invaller voor verschillende taken inzetbaar.
Ten slotte werd opgemerkt dat de heer De Wilde al 12½ als vrijwilliger bij de koersbal actief was. Vanwege zijn leeftijd (85 jaar!) nam hij afscheid. Hij was de oudste vrijwilliger binnen de Hazelaar! Helaas kon hij niet bij de huldiging aanwezig zijn, omdat hij kort geleden is geopereerd.
De avond duurde tot een uur of half tien. We kijken terug op een geslaagde avond en we hopen dat iedereen er volgend jaar weer bij mag zijn.

 

Abel Gelling

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!