Welzijn Zwartewaterland

Op de koffie.....

24-9-2019

Op de koffie bij….bestuursleden van de Zonnebloem in Zwartsluis.

Op maandagochtend 23 september om half 11  staan Gerrit Sintemaartensdijk en Siepie Dijkslag beiden bestuurslid en vrijwilliger bij de Zonnebloem op de stoep bij het coördinatiepunt vrijwilligers in Zwartsluis (Toeseboltegebouw).

Hier worden ze ontvangen met koffie en gebak op uitnodiging van Herma Sybrand afgevaardigde van het coördinatiepunt. Waarna zij  vertellen over hun mooie Stichting en het vrijwilligerswerk wat zij doen.

Herma heeft deze leden van de Zonnebloem uitgenodigd vanwege hun geplaatste vacatures op de website van het coördinatiepunt. Zij vragen nieuwe vrijwilligers ter versterking van hun team, zoals een voorzitter, penningmeester en voor het bezoekwerk. Gerrit en Siepie geven aan dat het niet eenvoudig is nieuwe vrijwilligers te vinden voor de diverse taken. Door onderling te schuiven van taak en extra reclame maken voor een vrijwilligersfunctie is het toch weer gelukt om een tijdje door te kunnen gaan als Zonnebloem afdeling in Zwartsluis. Gerrit en Siepie vertellen dat zij zelf al meer dan 12 jaar vrijwilliger zijn en de verschillende taken nog steeds leuk vinden om te doen. Gerrit vertelt “de kern van ons werk in Zwartsluis is het bezoekwerk aan gehandicapte ouderen.” Wij krijgen via inwoners van Zwartsluis door voor wie het bezoekwerk fijn zou zijn. Verder organiseren zij ongeveer 10 activiteiten per jaar waaronder gezellige avonden, gezamenlijke maaltijden, reisjes, workshops of spelletjesmiddagen. Van elke activiteit doen zij dan verslag in het Zwartsluizer reclameblad, waardoor zij hopen dat de Zonnebloemafdeling in Zwartsluis bekend blijft. Gerrit en Siepie geven aan dat ze blij zijn met de mooie groep vrijwilligers (27) en nieuwe vrijwilligers die zich hebben aangemeld, maar dat er nog altijd plek voor meer vrijwilligers is voor met name het bezoekwerk. De dankbaarheid van de ouderen is zo groot, daar doe je het voor aldus Gerrit.

 

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!