Welzijn Zwartewaterland

Het Coördinatiepunt op de koffie bij...

02-10-2018

Voor de tweede keer gaat het Coördinatiepunt op de koffie, dit keer is de locatie in Hasselt….
Gewapend met een grote taart gaan we richting Houtschuur Jutjesriet. We zijn erg benieuwd naar deze dagbesteding waar een werkplek voor mensen met een verstandelijke beperking gerealiseerd is.

De Houtschuur is gelegen aan de rand van Hasselt,  in het natuurgebied  "Jutjesriet". Op het terrein bevindt zich een gebouw met daarachter een kapschuur. In het gebouw zijn verschillende ruimtes, o.a. een kantoor, keuken/kantine en een activiteiten-/ontspanningsruimte. Het gebouw beschikt ook over een grote deel waar alle houtbewerkingsmachines staan. Er is een boomgaard met verschillende soorten fruitbomen. De dagbestedingscliënten die hier werken hebben allen affiniteit met hout- en groenactiviteiten. Er is een breed activiteitenaanbod, zoals: haardhout zagen,  hout kloven en houtbewerkingsactiviteiten (bv: vogelhuisjes maken, figuurzagen, etc.) Maar ook terrein onderhoud, zoals werken met een bosmaaier, grasmaaien en bomen zagen en snoeien, is onderdeel van de werkzaamheden. Met de eigen bus kunnen de medewerkers op pad, bijvoorbeeld om boodschappen te doen of haardhout bij klanten te bezorgen.

Om klokslag half elf is het koffietijd en schuiven we gezellig aan tussen de mannen. Ze hebben even pauze van het hout kloven en peren plukken. We horen wat de mannen allemaal doen in en rondom de Houtschuur. De gesprekken gaan over van alles, werk, voetbal, vakantie.

Elf uur precies staan de mannen weer op om aan het werk te gaan. We krijgen van een van hen een rondleiding over het terrein. Daar zien we keurige stapels haardhout, stapels hout die nog gekloofd moet worden, bomen vol appels en peren maar ook kippen en schapen.
Op vrijdag is er altijd een vrijwilliger die helpt met allerhande klussen die op het terrein gebeuren. Tijdens de rondleiding komt er nog een klant voor openhaard hout. Zelf reclame maken is nauwelijks nodig, de mond op mond reclame doet zijn werk in Hasselt en omstreken…

Als  Coördinatiepunt Vrijwilligers Zwartewaterland willen we graag deze locatie onder uw aandacht brengen voor het doen van vrijwilligerswerk. Op het moment dat wij hier koffie dronken was er geen vrijwilliger aanwezig, maar bij Jutjesriet kunnen ze zeker gemotiveerde vrijwilligers gebruiken! Dus houdt u van het buitenleven het samenwerken met de cliënten en heeft u nog wat tijd over, neem dan contact op met Marco Weerman. Telefoon: 038-4771022

E-mail adres: jutjesriet@frionzorg.nl In overleg is heel veel mogelijk!

 

 

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!