Welzijn Zwartewaterland

Fotoproject Fun en Forget

06-3-2019

 

 

FOTOPROJECT EIGEN KRACHT

UITGANGSPUNTEN

Waar word jij heel erg blij van? Wat troost je als je verdrietig bent of helpt je om weer rustig te worden als je boos bent. Waar ben jij heel goed in? Misschien heb je iets heel moois gekregen van iemand waar je veel van houdt. Wat kracht geeft is voor iedereen anders. Maar je hebt altijd ergens in jezelf kracht. Het maakt niet uit wie of wat je bent. Deze Eigen Kracht staat centraal in het Foto Project Eigen Kracht.

Het fotoproject Eigen Kracht is een laagdrempelige, speelse wijze om de jongeren (en hun naasten) handvaten te bieden om krachtiger in het leven te staan en terug te kunnen grijpen op deze kracht als het (even) minder gaat. Ogenschijnlijk is dit voor de kinderen/jongeren vooral een hele leuke activiteit, maar wel een activiteit met een enorme impact en een resultaat waar je steeds op terug kan grijpen. Het ervaart als fun en niet als therapie.

Door te bedenken welk onderwerp zij op de foto gaan zetten, gaan zij met zichzelf de zoektocht aan naar waar hun eigen kracht ligt. Het fotograferen van het onderwerp en het bedenken van een quote hierbij versterkt dit proces. Door de foto’s te exposeren, krijgen de jongeren zelf exclusieve aandacht en wordt het zelfvertrouwen en eigenwaarde van de jongeren vergroot. De workshops zijn in groepjes en bevorderen zo contact met leeftijdsgenoten en lotgenoten (lotgenotencontact).

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!