Welzijn Zwartewaterland

Coronavirus

26-3-2020

In actie komen

In Zwartewaterland wonen veel ouderen en kwetsbaren die nu vanwege het coronavirus minder bezoek krijgen. Terwijl dat bezoek vaak het hoogtepunt van de week is. Deze ouderen en kwetsbaren kunnen daardoor sociaal geïsoleerd raken of zich eenzaam gaan voelen, vooral als ze minder digitaal vaardig zijn. Wat kunt u doen?

Bel vaker en langer

Hoe makkelijk is het om vaker te bellen of langer te bellen? Kijk bijvoorbeeld samen naar een televisie programma of eet samen door uw telefoon op de luidsprekerstand te zetten.

Schrijf kaarten en brieven

veel mensen hebben nu minder reistijd en werken vanuit huis. Dat maakt het goed mogelijk om weer eens een brief te schrijven of een kaartje te posten.

Heeft u ideeën?

Maar er zijn natuurlijk genoeg andere ideeën. Deel deze en geef het door aan Welzijn Zwartewaterland.

Hulp aanbieden 

De inwoners van Zwartewaterland zijn zeer begaan met de medemens. Je ziet allerlei initiatieven ontstaan op het gebied van noaberschap. Wilt u uw initiatief ook doorgeven aan welzijn Zwartewaterland, M.Platel, 0620977785.Wij verzamelen alle initiatieven,hierdoor ontstaat een sociale kaart Corona-crisis. Met als doel aanbieders van hulp te koppelen aan de hulpvragers. Zo kunnen we samen makkelijker de mensen met een vraag koppelen aan het aanbod. 

Dank voor uw medewerking

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!