Welzijn Zwartewaterland

A.I.O. ontmoetingspunt in alle bibliotheken Zwarte

00-0-0000

Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt in alle bibliotheken in Zwartewaterland
Gepubliceerd op: donderdag 17 januari 2019

Sinds 1 januari 2019 hebben alle bibliotheken in de gemeente Zwartewaterland een Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt (AIO-punt). Hier kunnen inwoners terecht met alle vragen op het gebied van welzijn, vrijwilligersactiviteiten, zorg en ondersteuning. Het geven van informatie en advies aan inwoners is een uitbreiding van de dienstverlening van de Bibliotheek, waar inmiddels zo veel meer gebeurt dan alleen het uitlenen van boeken.
U kunt er terecht met alle vragen rond zorg en welzijn
Medewerkers van de bibliotheken in Hasselt, Genemuiden en Zwartsluis staan klaar om de vragen van inwoners op te vangen en wanneer nodig met de professional van de juiste organisatie contact te leggen. In de Sluuspoort, t Olde Staduus en de Bibliotheek in Hasselt zijn spreekkamers beschikbaar voor privacy gevoelige gesprekken. De AIO-punten kennen dezelfde openingstijden als de Bibliotheek in de desbetreffende plaats.

AIO-punten zijn onderdeel van Samen Zwartewaterland
De AIO-punten zijn een fysiek onderdeel van “Samen Genemuiden”, “Samen Hasselt” en “Samen Zwartsluis”, die op hun beurt weer onder de noemer “Samen Zwartewaterland” vallen. Samen Zwartewaterland is een platform van verschillende zorg- en welzijnsorganisaties in Zwartewaterland die gezamenlijk willen bereiken dat de inwoners meer welbevinden ervaren en minder zorg nodig hebben.

De samenwerking tussen partijen is zo georganiseerd dat de vraag terecht komt waar deze terecht moet komen, doordat medewerkers van verschillende organisaties elkaar weten te vinden en goed samen werken. Het maakt niet uit waar een inwoner zijn of haar vraag stelt.

Dus weet u niet waar u met uw vraag terecht kunt? Kom naar het Advies- Informatie- en Ontmoetingspunt (AIO-punt) in de Bibliotheek. Daar helpen ze u zeker verder!

 

NIEUWSTE VACATURES

INFORMELE ZORG

Soms is het moeilijk om dingen alleen te doen of in je eentje op te lossen. Dan kun je hulp vragen. Wij gaan samen op zoek naar de juiste match.

DEMENTIEVRIENDELIJK ZWARTEWATERLAND

Hoe kunnen mensen met dementie zo goed mogelijk blijven meedoen in de samenleving, ondanks hun ziekte?

VACATUREBANK

Vraag en aanbod van vrijwilligerswerk in de gemeente Zwartewaterland. Meld u vandaag nog aan als vrijwilliger!